Öğrenci Merkezi “Acil Durum Tahliye ve Yangın Tatbikatı”

Değerli Koç Üniversiteliler,

Kampüsümüzde yaşanabilecek olası acil ve olağanüstü durumlara hazırlıklı olabilmek ve yasal yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla, 03 Mart 2021, Çarşamba günü (bugün) saat 13.00‘da Öğrenci Merkezi’nde “ACİL DURUM TAHLİYE VE YANGIN TATBİKATI” yapılacaktır.

Yangın alarmını ve anonsunu duyduğunuzda;

1. Panik yapmayın! Tahliyenize engel olmayacak kıymetli eşyalarınızı (cep telefonu, cüzdan, araba anahtarı vb.) yanınıza alarak, bulunduğunuz odanın / çalıştığınız alanın kapısını kilitlemeden kapatıp acil çıkış yönlendirme levhalarını takip ederek koşmadan, hızlı adımlarla en yakın acil çıkış kapı ve merdivenlerini kullanarak tahliye olun.

Asansörleri kullanmayın!

1. Binalarda tatbikat için görevlendirilmiş personelin yönlendirme ve talimatlarına uyun.
  2. Acil çıkış kapı ve merdivenlerini kullanarak binadan çıktıktan sonra belirlenmiş olan “ACİL DURUM TOPLANMA ALANI”na giderek, sayım yapılabilecek şekilde birim birim ayrılarak yetkililerden gelecek talimatları bekleyin. Binaya geri dönüş talimatı verilene kadar alandan ayrılmayın, binaya geri dönmeyin. (Henry Ford Binası ve Öğrenci Merkezi arasındaki çim alan, “ACİL DURUM TOPLANMA ALANI”dır.)
  3. Hamile ve engelli çalışanlarımız / öğrencilerimiz var ise hızlı tahliye esnasında zarar görmemeleri için kendilerine yardımcı olacak personelin kontrolünde binaları en son tahliye etmeleri uygun olacaktır.
  4. Tatbikat öncesinde binanızda bulunan acil çıkış / tahliye güzergâhını, öğrenmek amacıyla en az bir kez keşif yapmanız büyük önem taşımaktadır.
  5. Tatbikat faaliyeti başlangıcından bitimine kadar video çekimi yapılarak kayıt altına alınacaktır, lütfen azami önem göstererek gerçek bir olay gibi hareket tarzı sergileyin.

Meydana gelebilecek gerçek bir acil duruma anında müdahale edilmemesi durumunda can ve mal kayıplarına yol açabileceğini lütfen unutmayın!

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,