Güvenlik, İtfaiye & Acil Durum Müdürlüğü

Güvenlik, İtfaiye ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı;

Güvenlik Birimi;

• Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin düzenli olarak yürütülmesi amacıyla, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu çerçevesinde 7 gün 24 saat can ve mal güvenliğinin sağlanması için kesintisiz güvenlik hizmeti sunmaktır.

İtfaiye Birimi;

• Sahip olduğu araç ve teknolojik imkanlarla aktif ve pasif yangın önleyici tedbir / tertiplerin kontrolü ve sağlanması, Can kurtarma faaliyetlerine ve enkazların kaldırılmasına yardım edilmesi, Radyoaktif dekontaminasyonu (yıkamak suretiyle) yapılması, Sorumluluk sahası içinde çıkacak yangınların kontrol altına alınması ve söndürülmesini sağlamakla görevlidir.

Acil Durum Koordinatörlüğü;

• Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü ve Türkiye genelinde bulunan bağlı yerleşkelerinde Acil Durum ve Afetlere hazırlıklı olmak amacıyla; risk değerlendirme çalışmalarını yaparak, planlama, hazırlık, eğitim, denetim, tatbikat ve koordinasyon çalışmalarını yürütür.

Kampüs işleyişinin aksamadan devamlılığı için dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir.

a) Kampüse giriş, çıkış ve öğrenci kimliği:

• Kampüse hafta içerisinde araçla giriş yapan öğrenciler, ana giriş kontrol noktalarında kimlik ve HGS etiketi kontrolüne tabi tutulmaktadır. Ayrıca, araçta bulunan kişi/kişiler güvenlik amacıyla ID kart kontrolüne tabi tutulur. HGS etiketi olmayan araç veya kampüse giriş yasağı bulunan öğrenci kampüse alınmaz.
  • Hafta içinde kampüse araçla giriş yapan öğrenciler ve beraberindeki kişiler, giriş kontrol noktalarında ID kart ve HGS etiketi kontrolüne tabi tutulmaktadır. HGS etiketi olmayan araç veya kampüse giriş yasağı olan öğrenciler kampüse alınmaz.
  • Misafirlerin girişleri kimlik kayıtları yapılarak sağlanır.
  • ID kartlar kişiye özeldir, başkaları ile paylaşılamaz, ID kartını başkaları ile paylaştığı tespit edilen öğrenciler hakkında YÖK disiplin yönetmeliği gereğince işlem başlatılır.
  • Öğrenci: kimlik bilgileri hakkında yanlış bilgi verdiği durumlarda YÖK disiplin yönetmeliği gereğince işlem başlatılır.

b) Yurt binası girişleri:

• Yurt binalarına kartlı turnikelerden giriş yapılmaktadır.

c) Ziyaretçiler:

• Ziyaretçiler ve misafirler için giriş ve çıkış saati 07:00 – 23.00 arasındadır.
  • Ziyaretçinizin bilgilerini ana giriş kapılarına iletiniz.
  • Ziyaretçi kabul saati dışında kampüse ziyaretçi davet etmeyiniz.
  • Ziyaretçiler araçları ile kampüse giremez. (Aileler hariçtir.)

d) Kampüse gıda siparişleri:

• Öğrencilerimiz Ana Kampüs ve Batı Kampüs’e dışardaki yemek / su firmalarından 7/24 yemek / su siparişi verebilirler.
  • Sipariş verilen yemek / su firmasının bilgilerini ana giriş noktasına iletiniz.
  • Yemek / su getiren firma çalışanlarının yurt binalarına girişleri yasaktır.
  • Öğrencilerimiz yemek / su siparişlerini yurt bina girişlerinden almak durumundadır.
  • Yurt binasının içerisine giriş yaptığı tespit edilen yemek / su firmalarına 1 ay kampüse giriş izni verilmez.

e) Kayıp ve Buluntu Eşya :

• Çanta, Cüzdan, Cep telefonu, Laptop vb. değerli eşyalarınızı hırsızlığa sebebiyet vermemek için yanınızdan ayırmayınız.
  • Eşyalarınızın kaybolması durumunda en yakın güvenlik görevlisine haber veriniz.
  • Herhangi bir eşya bulunduğunda, güvenlik birimine ait kayıp ve buluntu eşya ofisine teslim ediniz.
  • Kayıp ve buluntu eşya ofisine tutanakla teslim alınan eşyalar, sahibine tutanakla teslim edilir.
  • Eşyanın kaybolduğu alanda bölgeyi gören kamera mevcut ise kamera kayıtlarının izlenmesi için eşya sahibinin Güvenlik, İtfaiye ve Acil Durum Müdürlüğüne yazılı olarak başvuru yapması gerekmektedir.

Güvenlik, İtfaiye & Acil Durum Müdürlüğü İletişim Numaraları:

Güvenlik, İtfaiye ve Acil Durum Müdürü (0212) 338 3637 – 1015
Güvenlik Şefliği (0212) 338 3639