Deprem Tatbikatı

Yaşanabilecek olası acil ve olağanüstü durumlara hazırlıklı olmak ve yasal yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla “21 Aralık 2022 Çarşamba Günü” Rumelifeneri kampüsümüzde bulunan tüm akademik binaları kapsayacak “DEPREM TATBİKATI” icra edilecektir.

Tatbikatın icra edileceği bina isimleri, saati ve toplanma alanı aşağıda belirtilmiştir;

1. İngilizce Dil Merkezi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Tıp fakültesi, Fen Fakültesi, Rahmi M. Koç Mühendislik Fakültesi, Semahat / Dr. Nusret Arsel Bilim ve Teknoloji Binası
  • Tatbikat başlama saati 11:30
  • Acil durum toplanma noktası, “Futbol Sahası”.

Tatbikat binalarda “Deprem Anonsunun” devreye girmesiyle başlayacaktır.

“Deprem anonsunu” duyduğunuzda,

Güvenli bir alanda “Çök – Kapan – Tutun” pozisyonu alın ve tahliye anonsu verilene kadar bu pozisyonda bekleyin!

Deprem anonsunun sona ermesiyle birlikte “Tahliye anonsu” devreye alınacaktır.

“Tahliye anonsunu” duyduğunuzda;

1. Panik yapmayın! (Tahliyenin bir kargaşa oluşmaması için en alt kattan başlayıp üst katlara doğru devam edeceğini unutmayın!)
  2. Tahliyenize engel olmayacak kıymetli eşyalarınızı (cep telefonu, cüzdan, araba anahtarı vb.) yanınıza alarak, acil çıkış yönlendirme levhalarını takip ederek koşmadan, hızlı adımlarla en yakın acil çıkış kapı ve merdivenlerini kullanarak tahliye olun. Asansörleri kullanmayın!
  3. Binadan çıktıktan sonra belirlenmiş olan “ACİL DURUM TOPLANMA NOKTASI”na giderek, sayım yapılabilecek şekilde sınıf / bölüm şeklinde ayrılarak yetkililerden gelecek talimatları bekleyin, binaya / binalara geri dönüş talimatı verilene kadar alandan ayrılmayın, binalara geri dönmeyin!
  4. Hamile ve engelli çalışanlarımız / öğrencilerimiz var ise hızlı tahliye esnasında zarar görmemeleri için kendilerince belirlenen yardımcı olacak personelin kontrolünde binaları en son tahliye etmeleri uygun olacaktır.
  5. Tatbikat öncesinde binanızda bulunan acil çıkış / tahliye güzergâhını öğrenmek amacıyla en az bir kez keşif yapmanız büyük önem taşımaktadır.

(Eğitim / öğretim hizmeti olan binalarımızda öğrencilerimizin yönlendirilmesinden Öğretim üyelerimiz / görevlilerimiz, İdari birimlerde / binalarda sorumluluğundaki personelin yönlendirilmesi departman yöneticileri tarafından yapılacaktır).

Katılımınızı önemle rica ederiz.
Saygılarımızla,
Güvenlik, İtfaiye ve Acil Durum Müdürlüğü