Rumelifeneri Kampüsü Öğrenci Yurtları Acil Durum Tahliye ve Yangın Tatbikatı

Değerli Koç Üniversiteliler,

Kampüsümüzde yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlıklı olmak ve yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için 14 Kasım 2023, Salı günü aşağıda belirtilen bina ve saat aralıklarında Rumelifeneri Kampüsü Öğrenci Yurtlarında “ACİL DURUM TAHLİYE VE YANGIN TATBİKATI” yapılacaktır.

• Henry Ford A-B Blok ve O-P-R Yurtları Tatbikat başlama saati 17:40
  • H-K-L-N Yurtları Tatbikat Başlama Saati 18:10
  • G-B-E Yurtları Tatbikat Başlama Saati 18:30
  • F-I-J-M Yurtları Tatbikat Başlama Saati 18:50
  • C-D-A Yurtları Tatbikat Başlama Saati 19:10
  • Sağlık Merkezi – S ve U Yurtları Tatbikat Başlama Saati 19:30

Yangın alarmı ve anonsunu duyduğunuzda;

1) Panik yapmayın! Tahliyenize engel olmayacak kıymetli eşyalarınızı (cep telefonu, cüzdan vb.) yanınıza alarak, elektronik cihaz ve ekipmanların fişini çekip, bulunduğunuz odanın kapısını kilitlemeden kapatıp acil çıkış yönlendirme levhalarını takip ederek koşmadan, hızlı adımlarla en yakın acil çıkış kapısından tahliye olun.

2) Tatbikat için görevlendirilmiş personelin yönlendirmelerine uyun.

3) Acil çıkış kapılarını kullanarak binadan çıktıktan sonra görevli personelin yönlendirmesine uyarak belirlenmiş olan ACİL DURUM TOPLANMA ALANI‘na giderek, ekipler tarafından sayım yapılabilecek şekilde konakladığınız binalara göre ayrılıp binaya geri dönüş talimatı verilene kadar bekleyin.

4) Özel durumu olan öğrencilerimizin hızlı tahliye esnasında zarar görmemeleri için kendilerine yardımcı olacak Buddylerinin kontrolünde binaları en son tahliye etmeleri uygun olacaktır.

Katılımınızı önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

Güvenlik, İtfaiye ve Acil Durum Müdürlüğü